Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 750 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(750 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sødmælk
  • 750 g sødmælk
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(150 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 150 g sukker
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(6 * numberOfPeopleRatio <2)] }} pasteuriserede æggeblommer
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} pære
  • 1 pære
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(0.5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citronmelisse
  • 0.5 citronmelisse
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(8 * numberOfPeopleRatio <2)] }} skorzonerod
  • 8 stk. skorzonerod
  • {{ 35 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(35 * numberOfPeopleRatio <2)] }} usaltet smør
  • 35 g usaltet smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} mælk
  • 3 dl. mælk
  • sukker
  • sukker
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(8 * numberOfPeopleRatio <2)] }} skorzonerod
  • 8 stk. skorzonerod

Tilberedning

Sukker og æggeblommer piskes luftig. Mælken varmes op til 90°. 

Den varme mælk piskes i en tynd stråle ned i æggemassen. 

Massen lunes over svag varme op til 83° og køles af og køres på ismaskine.

Pæren skæres ud i 8 flotte både.

8 skorzonerrødder skrælles og steges gylden i lidt smør ved servering.

8 skorzonerrødder skrælles og skæres ud i små stykker og sauteres i smør til de er gyldne.

Mælken tilsættes og skorzonerrødderne koges møre. Massen blendes og smages til med sukker, sigtes igennem en fin sigte og køles af.

20 stk. citronmelisse

Skorzonerrødder og pære lægges på. Isen formes til kugler med en ske og lægges på og puréen sprøjtes på. Pynt med citronmelisse.