Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Mælkeis med puré på stegte skorzonerrødder og pære

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Mælkeis
  • Mælkeis
  • {{ 750 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sødmælk
  • 750 g sødmælk
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 150 g sukker
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pasteuriserede æggeblommer
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pære
  • 1 pære
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citronmelisse
  • 0.5 citronmelisse
  • Puré
  • Puré
  • {{ 16 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk skorzonerrødder
  • 16 stk skorzonerrødder
  • {{ 35 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g usaltet smør
  • 35 g usaltet smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 3 dl mælk
  • sukker
  • sukker

Tilberedning

Mælkeis:
Sukker og æggeblommer piskes luftig. Mælken varmes op til 90°. Den varme mælk piskes i en tynd stråle ned i æggemassen. Massen lunes over svag varme op til 83° og køles af og køres på ismaskine.

Pærebåde:
Pæren skæres ud i 8 flotte både.

Stegte skorzonerrødder:
8 skorzonerrødder skrælles og steges gylden i lidt smør ved servering.

Skorzonerrodspuré:
8 skorzonerrødder skrælles og skæres ud i små stykker og sauteres i smør til de er gyldne.

Mælken tilsættes og skorzonerrødderne koges møre. Massen blendes og smages til med sukker, sigtes igennem en fin sigte og køles af.

Pynt:
20 stk. citronmelisse

Anretning:
Skorzonerrødder og pære lægges på. Isen formes til kugler med en ske og lægges på og puréen sprøjtes på. Pynt med citronmelisse.