Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nordiske oste med hjemmelavede croutoner og lidt citrus

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • emmentaler
  • emmentaler
  • svensk Prästost
  • svensk Prästost
  • dansk blåskimmel
  • dansk blåskimmel
  • norsk myseost
  • norsk myseost
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk Pågen limpan
  • 3 sk Pågen limpan
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hyldeblomstsaft
  • 1.5 dl hyldeblomstsaft
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 1 dl sukker

Tilberedning

Tag ostene ud af køleskabet ca. 30 minutter før, de skal serveres. Sæt ovnen på 225 grader. Skær brødet i tern, og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Rist ternene i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl. Skær den gule skal af citronen i 11⁄2 cm store flager. Kog hyldeblomstsaft og sukker op i en gryde, og lad det simre 2-3 minutter. Kom citronskal i, og lad simre yderligere 2-3 minutter. Tag gryden af varmen. Server stykker af osten til croutoner, citronskal og lidt indkogt hyldeblomstsaft.

Kilde: Krydderiet 1, 2005