Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Små citrontærter med vanilje

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 125 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 3 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 1 spsk sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vand
  • 1 - 2 spsk vand
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 4 æg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rørsukker
  • 2 dl rørsukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 1 stk vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 1 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde

Tilberedning

Til opskriften skal du bruge en metalmuffinform med plads til 12 muffins.

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en skål. Smuldr smørret sammen med alt melet. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet.

Del dejen i 12 stykker og rul til kugler. Smør de 12 metalmuffinforme med lidt smør og tryk dejen ud heri. Dejen skal gå helt op ad kanterne. Stil formen med dej i køleskab i mindst 30 minutter.

Sæt ovnen på 200 grader. Tag dejen ud og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag dejen midt i ovnen i 10 minutter. Tag ud.

Æg og sukker piskes skummende. Kom vaniljekorn, fintrevet skal og al saft af citronen i æggesnapsen. Hæld fløden i imens du pisker blandingen sammen.

Hæld blandingen i de forbagte bunde. Tærterne sættes i ovnen og bages i ca. 25 minutter. Server lune eller helt afkølede. Pyntes med sigtet flormelis.