Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Fødselsdagskringle

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 25 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 2 dl mælk
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g gær
  • 50 g gær
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kardemomme
  • 1 tsk kardemomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp salt
  • 1 knsp salt
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 600 g hvedemel
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 400 g smør
  • {{ 105 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 105 g sukker
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 125 g mandler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk kanel
  • 1 spsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rosiner
  • 1 dl rosiner

Tilberedning

Varm mælken, til den er lun og kom i en skål. Rør gæren ud. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt. Tilsæt smør, skåret i tern og hvedemelet. Ælt godt igennem. Stil dejen til hævning med et klæde eller plastfilm over og lad den hæve 1 time.

Kom sukker, mandler og kanel i en blender og blend mandlerne ganske fint. Kom smør i en skål og vend med mandelblandingen og rosiner. Rul dejen til en lang pølse på ca. 90 cm, eller del i tre og rul til pølser. Tryk pølserne flade, dejen skal være ca. 1 cm tyk. Smør fyldet på midten af dejen og fold dejen sammen på midten. Luk den ved at klemme godt sammen om den. Løft forsigtigt over på en bradepande med bagepapir og fold pølsen til en kringle. Eller kom stængerne på bagepapir. Lad dejen efterhæve en halv time.

Pensl med æg og drys med sukker og hakkede mandler. Bag kringlen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Hold godt øje. Tag ud og afkøl på rist.