Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Glaserede æbler med æblecidereddike

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk Brød
  • 4 sk Brød
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblomme
  • 1 æggeblomme
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk rørsukker
  • 1 spsk rørsukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æbler
  • 2 stk æbler
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 125 g sukker
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl æblemost
  • 2.5 dl æblemost
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æbleeddike
  • 1 spsk æbleeddike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lille rosmarin
  • 1 lille rosmarin
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 20 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bg vaniljeis
  • 1 bg vaniljeis

Tilberedning

Sprødt brød: Skær skorpen af brødskiverne.
Pisk fløden og æggeblommen sammen og dyp de tynde skiver brød i massen.
Læg dem på bagepapir og drys med lidt rørsukker. Læg endnu et stykke bagepapir over og bag dem i ovnen ved 160 grader under pres med en anden bageplade over til de er gyldne.

Glaserede æbler: Skræl æblerne, flæk dem på langs og fjern kernehuset, så der kommer en fordybning i æblet.

Karamelliser sukkeret i en gryde til en lys karamel, kog den op med æblemost og æblecidereddike.
Læg rosmarinen ved. Kog det lidt ind.

Brun smørret på en pande og steg æblerne gyldne på skærefladen. Hæld karamellen ud over og kog lagen ind omkring æblerne, så de glaseres.
Overhæld æblerne med lidt af lagen undervejs, så de bliver møre uden at smatte.

Anret æblerne med lidt af karamellagen, is og sprødt brød.