Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Julekage med frugt og mandler

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørret frugt
  • 800 g tørret frugt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl calvados
  • 1 dl calvados
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 250 g smør
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g muscovadosukker
  • 500 g muscovadosukker
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 6 stk æg
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 300 g hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk polynesisk vanillestang
  • 1 stk polynesisk vanillestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk nellike
  • 1 tsk nellike
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk ingefær
  • 1 tsk ingefær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 1 tsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 1 tsk salt
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g nødder
  • 200 g nødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk flormelis
  • 3 - 5 spsk flormelis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cocktailbær
  • 1 cocktailbær

Tilberedning

Sæt ovnen på 150 grader. Skær frugten, med undtagelse af rosiner, i mindre, ca. 1x1 cm stykker.

Kom frugt i en skål og vend med calvados. Lad stå imens resten af dejen tilberedes.

Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ned i dejen ad gangen.

Kom mel i en anden skål. Flæk vanillestangen og skrab kornene ned i melet. Bland krydderier i. Kom melet i dejen og rør godt rundt.

Tilsæt nu frugt plus calvados og rør godt rundt. Vend nødder i og rør rundt.

Smør en springform 24-26 cm eller dæk den med bagepapir, kom dejen heri og glat ud.

Bag kagen midt i ovnen i 2 timer.
Sluk for varmen men lad kagen stå i den lukkede ovn, indtil den er helt kold, gerne natten over. Drys rigeligt med flormelis over kagen og pynt med cocktailbær.

Kilde: Krydderiet 4, 2006