Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Hvid chokolademousse med citronsyltet æble

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Mousse
  • Mousse
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 5 dl piskefløde
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Valrhona lait chokolade
  • 200 g Valrhona lait chokolade
  • Citrosyltede æbletern
  • Citrosyltede æbletern
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æbler
  • 4 - 5 stk æbler
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 3 dl hvidvin
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl citronsaft
  • 0.75 dl citronsaft
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk moscovadosukker
  • 3 - 4 spsk moscovadosukker
  • citron
  • citron

Tilberedning

Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og kom i fløden. Tag gryden fra varmen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandet med fløden. Hæld blandingen op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskabet til næste dag.

Kom vin, citronsaft og honning i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Skær æblerne med skræl i små tern. Damp æbleternene i citronlagen i nogle få minutter, så de er næsten møre. Tag æblerne af varmen og hæld dem op i en skål. Stil i køleskab til dagen efter. Pisk chokolade-fløden stiv. (Det tager lidt længere tid, end når du pisker fløde til skum). Pisk indtil den er fast, men stadig har en cremet konsistens. (Pisker man for længe, bliver det til trøffel). Anret mousse, æbletern og lage i glas eller dessertskåle.
Drys med lidt revet økologisk citronskal.

Kilde: Irma krydderiet 3, 2003