-
Varm mælken op i en gryde, til den er lillefingervarm.
-
Rør tørgær i, og lad det stå i 5 minutter.
-
Tilsæt æg, sukker, smør, salt og kardemomme, og rør det godt sammen i en røre- maskine med dejkroge.
-
Tilsæt halvdelen af melet, og ælt det til en samlet dej. Rør resten af melet i lidt ad gangen, og ælt dejen på middel hastighed i 2 minutter.
-
Vend den meget klistrede dej ud på et mel-drysset bord. Ælt videre med hænderne.
-
Smør en stor skål med lidt olie, og lad dejen hæve tildækket i 1 time.
-
Rul dejen ud i 1,5 cm’s tyk-kelse med en kagerulle på et mel-drysset bord.
-
Udstik cirkler med en diameter på ca. 6 cm, brug en doughnutcutter, en udstikker eller et glas. Udstik en mindre cirkel i midten af hver dejcirkel.
-
Sæt alle doughnuts med god afstand imel-lem på bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til-dækket i 45 minutter.
-
Bland fint- revet appelsinskal og sukker godt sammen med fingrene.
-
Varm olien op i en gryde ved fuld varme, til den nærmer sig 170º. Skru ned på medium varme, og hold olien på omkring 190º.
-
Steg først 1 doughnut som test. Steg derefter 1-3 doughnuts ad gangen i ca. 45 sekunder på hver side. De skal have en lys gylden farve, når de vendes.
-
Rul de færdigstegte doughnuts i appelsinsukker – mas dem lidt, så sukkeret sætter sig fast. Det er også tilladt at dobbeltdyppe. Læg dem til afkøling på en bagerist be-klædt med fedtsugende papir.
-
Så er der serveret!