Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Julekage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
12 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Julekage
  • Julekage
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnøddekerner
  • 150 g hasselnøddekerner
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g valnøddekerner
  • 150 g valnøddekerner
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 150 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rørsukker
  • 2 dl rørsukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vanillesukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 4 stk æg
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 400 g marcipan
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 2 dl hvedemel
  • glasur
  • glasur
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bg pasteuriserede æggehvider
  • 2 bg pasteuriserede æggehvider
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g flormelis
  • 500 g flormelis
  • pynt
  • pynt
  • nødder
  • nødder

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader.

Kom hasselnødder og valnødder i en foodprocessor, og hak dem ganske fint. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen. Riv marcipanen groft eller bræk den i små stykker og kom i dejen. Rør godt rundt, så den fordeler sig. Vend til sidst mel i dejen.

Smør en 2,4 liters aluform med smør og drys med hvedemel. Kom dejen i og glat ud. Bag kagen i 35-40 minutter, til den er godt gylden. Tag ud og afkøl kagen helt.

Kom æggehviden i en skål og pisk flormelis i, til du har en glat og tyk glasur. Kom glasuren på kagen, og pynt straks med mandler. Lad stivne og skær i ruder.

Tip: Du kan smage glasuren til med 2-3 spsk Grand Marnier eller citronsaft, men så skal du bruge 2 spsk mindre æggehvide.