-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
-
Drys sukker på et skærebræt, og mas vaniljekornene ud i sukkeret med bagsiden af en ske.
-
Bring vandet op til kogepunktet i en tykbundet gryde.
-
Tilsæt grødris, og kog ved svag varme i 2 minutter.
-
Tilsæt halvdelen af mælken og den tomme vanilje- stang, og kog grøden under omrøring.
-
Når grøden begynder at tykne, tilsætter du den sidste del af mælken og lader grøden koge under fortsat omrøring, indtil risene er møre (tjek også anvisningen på emballagen – kogetiden er typisk ca. 1 time).
-
Fjern vaniljestangen.
-
Rør vaniljesukkeret i grøden, og afkøl.
-
Hæld kogende vand over mandlerne i en skål, og lad dem stå lidt.
-
Smut mandlerne, og hak dem groft – husk at gemme en hel smuttet mandel til at blande i den færdige risalamande, hvis der er mandel-gave.
-
Vend den kolde grød med flormelis og hakkede mandler.
-
Pisk fløden til let flødeskum, og vend et par skefulde flødeskum i grøden, så den bliver lind.
-
Vend herefter forsigtigt resten af flødeskummet i grøden med en dejskraber.
-
Lun evt. kirsebær-saucen i en gryde, og servér den til risalamanden.
-
Så er der serveret!