Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Krydret chokoladekage med chokoladecreme og romdyppede svesker

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Svesker
  • Svesker
  • {{ 20 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk svesker
  • 20 stk svesker
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rom
  • 0.25 dl rom
  • Chokoladecreme
  • Chokoladecreme
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 4 dl sødmælk
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggeblommer
  • 2 stk æggeblommer
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hvedemel
  • 2.5 spsk hvedemel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk Irmas udvalgte vaniljesukker
  • 2 tsk Irmas udvalgte vaniljesukker
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade 70%
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • Kagedej
  • Kagedej
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 250 g smør
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 3 dl sukker
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 4 dl hvedemel
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 2 tsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk nellike
  • 1 tsk nellike
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kakao
  • 1 dl kakao
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade 70%
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • Pynt
  • Pynt
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade 70%
  • 50 g mørk chokolade 70%

Tilberedning

Skær sveskerne lige over og kom i en skål med rom. Lad stå og trække i 3-4 timer.

Sæt en kold gryde på køkkenbordet. Kom lidt af mælken i sammen med æggeblommerne. Pisk godt sammen. Kom nu melet i og pisk sammen, indtil der ikke er nogen klumper. Kom resten af mælken i sammen med vaniljesukker. Sæt gryden på komfuret. Tænd for lav varme. Rør og pisk, indtil cremen bliver tyk. Knæk en plade med 100 g chokolade i mindre stykker og kom i cremen, imens du rører. Lad chokoladen smelte og rør cremen jævn og fin. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.

Sæt ovnen på 200 grader. Smelt smørret. Kom æg og sukker i en skål og pisk sammen til en æggesnaps. Tag sveskerne op af rommen og hæld resten af rommen i skålen med æggesnapsen. Rør smørret i. Kom mel, krydderier, bagepulver og kakao i en anden skål og vend rundt. Vend nu den tørre blanding i æggesnapsen og pisk sammen. Du skal bruge en springform på 20-22 cm i diameter. Smør bunden og kanterne med smør og drys med lidt mel. Kom halvdelen af kagedejen i. Læg nu cremen på. Læg de halve svesker hen over. Hak 100 g chokolade og drys over. Fordel resten af dejen herpå og glat ud. Sæt kagen i den nederste del af ovnen. Den skal bage ca. 50 min. Begynder den at blive mørk læg da blot alufolie henover. Tag kagen ud og stil på rist. Afkøl helt.

Sæt i køleskab. Pynt gerne med høvlet chokolade.