-
Skær sveskerne lige over og kom i en skål med rom. Lad stå og trække i 3-4 timer.
-
Sæt en kold gryde på køkkenbordet. Kom lidt af mælken i sammen med æggeblommerne. Pisk godt sammen. Kom nu melet i og pisk sammen, indtil der ikke er nogen klumper. Kom resten af mælken i sammen med vaniljesukker.
-
Sæt gryden på komfuret. Tænd for lav varme. Rør og pisk, indtil cremen bliver tyk. Knæk en plade med 100 g chokolade i mindre stykker og kom i cremen, imens du rører. Lad chokoladen smelte og rør cremen jævn og fin.
-
Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.
-
Sæt ovnen på 200 grader.
-
Smelt smørret.
-
Kom æg og sukker i en skål og pisk sammen til en æggesnaps.
-
Tag sveskerne op af rommen og hæld resten af rommen i skålen med æggesnapsen.
-
Rør smørret i.
-
Kom mel, krydderier, bagepulver og kakao i en anden skål og vend rundt. Vend nu den tørre blanding i æggesnapsen og pisk sammen.
-
Du skal bruge en springform på 20-22 cm i diameter. Smør bunden og kanterne med smør og drys med lidt mel.
-
Kom halvdelen af kagedejen i. Læg nu cremen på. Læg de halve svesker hen over. Hak 100 g chokolade og drys over. Fordel resten af dejen herpå og glat ud.
-
Sæt kagen i den nederste del af ovnen. Den skal bage ca. 50 min. Begynder den at blive mørk læg da blot alufolie henover. Tag kagen ud og stil på rist. Afkøl helt.
-
Sæt i køleskab. Pynt gerne med høvlet chokolade.
-
Voila!