Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Morten Heibergs Julekage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gl kirsebærsauce
  • 1 gl kirsebærsauce
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 5 æg
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g honning
  • 75 g honning
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 125 g sukker
  • {{ 1.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1.25 dl piskefløde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} nelliker
  • 3 nelliker
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk stjerneanis
  • 3 stk stjerneanis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stang vanilje
  • 1 stang vanilje
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Irmas økologisk mørk chokolade 70%
  • 100 g Irmas økologisk mørk chokolade 70%
  • {{ 130 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvedemel
  • 130 g hvedemel
  • {{ 30 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kakaopulver
  • 30 g kakaopulver
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bagepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kanel
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smuttede mandler
  • 100 g smuttede mandler
  • {{ 80 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 80 g smør
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl cognac
  • 0.5 dl cognac
  • flormelis
  • flormelis

Tilberedning

Forvarm ovnen til 160°. Smør en springform med smør, og drys med sukker. Hæld kirsebærrene i en sigte, og lad dem dryppe
godt af. Man kan sagtens gemme saften/lagen og bruge den som tilbehør til kagen eller som sauce til vaniljeis. Pisk æg, sukker og honning sammen i en skål, indtil det er skummende.

Bring piskefløde, nelliker, stjerneanis og vaniljekorn og -stang i kog. Tag gryden fra varmen, læg låg på, og lad det trække i fem minutter. Varm fløden op igen, sigt krydderierne fra, og hæld fløden over chokoladen, og pisk det sammen.

Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver og stødt kanel sammen i en skål. Kværn mandlerne til mel, evt. i en kaffemølle, eller riv dem til mel. Tilsæt mandelmel, og bland det godt sammen med et piskeris. Gem 2 spsk af melblandingen til at ”pudre” kirsebærrene med, inden de drysses over dejen. Smelt smørret i en kasserolle. Bland chokoladecremen i de piskede æg, tilsæt melblandingen, og vend det rundt med et piskeris. Hæld en smule af dejen i gryden med smørret og bland til det er ensartet. Vend smørblandingen med resten af dejen. Tilsæt cognac. Hæld dejen i den smurte form. Vend kirsebærrene med 2 spsk melblanding, og fordel dem på overfladen af dejen. Bag kagen i midten af ovnen i mindst 50 minutter, eventuelt lidt længere. Tag kagen ud, og lad den stå i formen, indtil den kan føres over på et fad og afkøles helt. Drys med sigtet flormelis.