-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
-
Drys sukkeret på et skærebræt, og mas vaniljekornene rundt i sukkeret med bagsiden af en ske.
-
Bring vandet i kog i en gryde, tilsæt grødris, og kog dem ved svag varme i 2 minutter.
-
Tilsæt halvdelen af mælken, læg den tomme vaniljebælg i gryden, og bring det i kog under omrøring.
-
Når grøden begynder at tykne, tilsætter du det sidste mælk og lader grøden koge videre under jævnlig omrøring, indtil risene er møre.
-
Den samlede kogetid er ca. 1 time.
-
Fjern vaniljestangen.
-
Rør vaniljesukker og et nip salt i grøden, og lad den køle helt af.
-
Hæld kogende vand over mandlerne i en skål, og lad dem trække lidt.
-
Hæld vandet fra, smut mandlerne, og hak dem groft.
-
Husk at gemme en hel smuttet mandel, som du kan gemme i risalamanden, hvis der er mandelgave.
-
Vend den afkølede grød med flormelis og hakkede mandler.
-
Pisk fløden til let flødeskum, og vend et par skefulde flødeskum i grøden, så den bliver lind.
-
Vend resten af flødeskummet i med en dejskraber.
-
Rist mandelflager let gyldne på en tør pande.
-
Skru lidt ned for varmen, tilsæt honning, og vend rundt.
-
Bred de honningristede mandler ud på et ark bagepapir, drys med revet appelsinskal, og afkøl.
-
Bryd det i mindre stykker.
-
Servér risalamande med kold eller lunket kirsebærsauce, og top med honningmandler.
-
Færdigt arbejde.