Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Saltkaramel med sprød rugkiksbund

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rugkiks med rosmarin fra Irma
  • 100 g rugkiks med rosmarin fra Irma
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 100 g smør
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvid chokolade
  • 100 g hvid chokolade
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Irmas flødekarameller
  • 100 g Irmas flødekarameller
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk fløde
  • 2 spsk fløde
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 0.5 tsk fint salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk græskarkerner
  • 1 spsk græskarkerner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 1 tsk kanel

Tilberedning

Blend rugkiksen i en foodprocessor, indtil kiksen næsten ligner mel. Smelt smørret og rør sammen med rugkikssmuldret. Læg bagepapir i en form med kant, cirka 15x15 centimeter. Fordel smuldret og tryk med fingrene, så dejen samler sig. Sæt formen i køleskabet i cirka 30 minutter. Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Tag formen ud af køleskabet og hæld den smeltede chokolade over. Sæt tilbage i køleskabet. Kom karamellerne i en lille gryde med fløde og salt. Det skal være ved lav varme, rør rundt indtil massen er flydende og karamellerne er helt opløst. Tag formen ud af køleskabet og hæld den flydende karamel over, sæt tilbage i køleskabet. Lad den stå i køleskabet i et par timer, eller indtil karamellen har sat sig. Blend græskarkerner og kanel, drys på toppen af karamellen. Skær i ruder og server.