-
Rør vaniljekorn, smør, sukker, æggeblommer og fintrevet appelsinskal grundigt sammen i en røremaskine.
-
Bland bagepulver, alt og mel sammen i en anden skål, og rør det i dejen med en ske.
-
Rør, til dejen er ensartet.
-
Form dejen med hænderne til en flade på ca. 10 x 25 cm, som er ca. 4 cm tyk.
-
Laves på samme måde som den lyse dej, husk blot at blande kakao i melblandingen.
-
Pak både den lyse og den mørke dej ind i husholdningsfilm, og lad dem hvile på køl natten over.
-
Varm ovnen op til 200 grader.
-
Del såvel den lyse som den mørke dej i 2 portioner.
-
Læg 1 portion lys dej og 1 portion mørk dej tilbage i køleskabet.
-
Del igen den lyse dej og den mørke dej i 2 portioner hver.
-
Læg 1 lys og 1 mørk portion dej til side.
-
Drys lidt mel på begge sider af hver dej, og udrul dem hver for sig med en kagerulle til en tykkelse på 1 cm.
-
Skær begge deje ud i 1 cm brede strimler, så hver strimmel er 1 cm bred og 1 cm tyk.
-
Drys de 2 tilsidelagte deje med et tyndt lag mel, og udrul dem begge med en kagerulle, hver for sig, til en tykkelse på 5 mm.
-
Placér 4 strimler dej (2 af hver slags) midt på hver af de udrullede deje.
-
Pensel med lidt vand.
-
Rul forsigtigt dejen omkring strimlerne, så de indpakkes i dej.
-
Sørg for, at dejen strammer omkring strimlerne, så der ikke dannes huller.
-
Skær dejen 1½ cm tykke skiver, og fordel dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
-
Bag småkagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.
-
Afkøl på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende beholder.
-
Gentag hele processen med den dej, der har holdt sig kold i køleskabet.
-
Bon appetit!