Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sprød æble og marcipanrulle

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Sprød æble- og marcipanrulle
  • Sprød æble- og marcipanrulle
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pl filodej
  • 2 pl filodej
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g marcipan
  • 250 g marcipan
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æbler
  • 2 stk æbler
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk kanel
  • 2 - 3 tsk kanel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk perlesukker
  • 1 spsk perlesukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mandelflager
  • 2 spsk mandelflager

Tilberedning

Læg en plade filodej på en bageplade med bagepapir. Pensl med halvdelen af smørret og læg det andet lag filodej over. Riv marcipanen groft og rør den med fløde. Fordel marcipanblandingen på dejens midte ca 35 x 25 cm, så der er fri dej omkring. Skær æblerne i små tern og fordel på marcipanen. Drys kanel over og rul dejen sammen fra den brede ende. Lad lukningen vende ned mod bradepanden og buk rullens endestykker lidt ind. Pensl med det resterende smør og drys med perlesukker og mandler. Bag rullen midt i en 175 grader varm ovn i ca 25 minutter.
Lad den afkøle lidt og skær den derefter i skiver. Server med let pisket flødeskum.

Kilde: Irma krydderiet 3, 2003