-
Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand.
-
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt i en skål.
-
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i æggeblommerne.
-
Skyl citronerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern, og kom det i skålen. Halver citronerne, og pres saften ud af dem. Hæld citronsaften igennem en sigte ned i en skål.
-
Hæld lidt af saften i en lille kasserolle og kom husblassen i. Varm det op, til det er ca. 50 °C varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.
-
Hæld den resterende mængde citronsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen.
-
Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og pisk det til bløde toppe.
-
Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den let piskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider og husblasen i.
-
Fordel fromagen i portionsskåle, og lad fromagen sætte sig, tildækket, i 4-6 timer i køleskab.
-
Server citronfromagen med let pisket flødeskum.
-
Bon appetit!