Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Klassisk citronfromage

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} husblas
  • 5 husblas
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblommer
  • 4 æggeblommer
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 4 æggehvider
  • {{ 125 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 125 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} vaniljestang
  • 1 vaniljestang
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citroner
  • 4 økologiske citroner
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 2 dl piskefløde

Tilberedning

Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand.

Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i æggeblommerne.

Skyl citronerne, tør dem af, og riv skallen på et fint rivejern, og kom det i skålen. Halver citronerne, og pres saften ud af dem. Hæld citronsaften igennem en sigte ned i en skål.

Hæld lidt af saften i en lille kasserolle og kom husblassen i. Varm det op, til det er ca. 50 °C varmt. Knug vandet ud af husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.

Hæld den resterende mængde citronsaft i skålen med æggeblommerne, og pisk det sammen.

Pisk æggehviderne skummende i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og pisk det til bløde toppe.

Pisk fløden til blødt skum. Brug en gummidejskraber, og vend først den let piskede flødeskum i æggeblommerne. Vend derefter de piskede æggehvider og husblasen i.

Fordel fromagen i portionsskåle, og lad fromagen sætte sig, tildækket, i 4-6 timer i køleskab.

Server citronfromagen med let pisket flødeskum.