Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lagkage med chokolademousse

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l piskefløde
  • 1 l piskefløde
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g chokolade
  • 200 g chokolade
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder
  • 100 g hasselnødder
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk lagkagebunde
  • 1 pk lagkagebunde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk Kahlua eller kaffe
  • 3 spsk Kahlua eller kaffe

Tilberedning

Kog ½ l fløde op i en mindre gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker. Tag gryden fra varmen og kom chokoladen i. Lad chokoladen smelte og rør derefter fløde og chokolade sammen. Afkøl og stil i køleskabet til dagen efter.

Pisk nu moussen til fast skum. Spred hasselnødderne ud på en bradepande og rist dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8 minutter. Hæld de ristede varme nødder ud på et viskestykke og pak dem ind. Gnid nu nødderne imod hinanden i viskestykket. Skallerne bliver i bunden af viskestykket, og du kan nemt trille nødderne op.

Pisk ½ liter fløde til skum. Læg en lagkagebund på et lagkagefad. Dryp med Kahlua eller kaffe og kom mousse og flødeskum på. Gentag og afslut med flødeskum og hasselnødder.

Kilde: Krydderiet 3, 2006