Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Nøddemarengs med syltet ingefær og nødder

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Nøddemarengs med syltet ingefær og nødder
  • Nøddemarengs med syltet ingefær og nødder
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggehvider
  • 4 æggehvider
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 3 dl sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hasselnødder eller andre nødder
  • 150 g hasselnødder eller andre nødder
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mørk chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ingefær
  • 3 ingefær

Tilberedning

Sæt varmluftsovnen på 100 grader, ellers 115 grader i almindelig ovn.

Kom æggehvider, sukker og eddike i en skål, og pisk massen stiv på ca. 5 minutter. Smelt 50 gram chokolade og køl af. Hak resten af chokoladen, og vend hakket chokolade, hakkede nødder og finthakket ingefær i marengsmassen. Vend den smeltede chokolade i, så der dannes striber. Tag nu marengsmassen op med en ske, og fordel i runde klatter på bageplader med bagepapir. Bag marengsene i ca. 40 minutter. Køl af og server, eller opbevar i kagedåse. 

Syltet ingefær i sukkerlage:
En alsidig knold der kan bruges i det sure, salte og søde køkken f.eks. til konfekt og fiskeretter. Lad endelig ikke lagen gå til spilde, brug den f.eks. i en karryret.