Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Crème caramel

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g sukker
  • 100 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sødmælk
  • 3 dl sødmælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1 dl piskefløde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk store æg
  • 3 stk store æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 1 stk vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader. Kom sukker (undtagens 1 spsk som skal bruges senere) og vand i en gryde og lad blandingen simre, indtil karamellen er lysebrun. Rør en gang imellem. Fordel den flydende karamel i 6 ildfaste forme á 2 dl, så bund og sider dækkes.

Hæld mælk og fløde i en ren gryde, og lad det koge op. Sluk.

Pisk æg og resten af sukkeret (1 spsk) sammen og fortsæt mens du hælder to spiseskefulde varm mælk i æggemassen. Hæld yderligere to spiseskefulde varm mælk i og pisk. Hæld derefter resten ned i en tynd stråle, mens du pisker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i blandingen sammen med revet økologisk citronskal. Hæld blandingen i formene.  Bag i bradepande med  1-2 cm vand i bunden i 30 minutter. Lad herefter køle. Dæk med film og sæt i køleskabet natten over.

Cremen løsnes i kanterne med en kniv. Læg en tallerken over formen og vend ud.



TIP: Crème caramel kan serveres som den er eller med en skefuld let pisket flødeskum.

Kilde: Krydderiet 1, 2007