Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Crème caramel

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(100 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sukker
  • 100 g sukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vand
  • 1 dl. vand
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} sødmælk
  • 3 dl. sødmælk
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "dl.", false: "dl." || "dl."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} piske-fløde
  • 1 dl. piske-fløde
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} store æg
  • 3 stk. store æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} vaniljestang
  • 1 stk. vaniljestang
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} citron
  • 1 stk. citron

Tilberedning

Sæt ovnen på 175 grader.

Kom sukker (undtagens 1 spsk som skal bruges senere) og vand i en gryde og lad blandingen simre, indtil karamellen er lysebrun. Rør en gang imellem.

Fordel den flydende karamel i 6 ildfaste forme á 2 dl, så bund og sider dækkes. 

Hæld mælk og fløde i en ren gryde, og lad det koge op. Sluk. 

Pisk æg og resten af sukkeret (1 spsk) sammen og fortsæt mens du hælder to spiseskefulde varm mælk i æggemassen. Hæld yderligere to spiseskefulde varm mælk i og pisk. Hæld derefter resten ned i en tynd stråle, mens du pisker.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i blandingen sammen med revet økologisk citronskal.

Hæld blandingen i formene.  

Bag i bradepande med  1-2 cm vand i bunden i 30 minutter. Lad herefter køle. Dæk med film og sæt i køleskabet natten over. 

Cremen løsnes i kanterne med en kniv. Læg en tallerken over formen og vend ud.

TIP: Crème caramel kan serveres som den er eller med en skefuld let pisket flødeskum.  

Kilde: Krydderiet 1, 2007