-
Sæt ovnen på 175 grader.
-
Kom sukker (undtagens 1 spsk som skal bruges senere) og vand i en gryde og lad blandingen simre, indtil karamellen er lysebrun. Rør en gang imellem.
-
Fordel den flydende karamel i 6 ildfaste forme á 2 dl, så bund og sider dækkes.
-
Hæld mælk og fløde i en ren gryde, og lad det koge op. Sluk.
-
Pisk æg og resten af sukkeret (1 spsk) sammen og fortsæt mens du hælder to spiseskefulde varm mælk i æggemassen. Hæld yderligere to spiseskefulde varm mælk i og pisk. Hæld derefter resten ned i en tynd stråle, mens du pisker.
-
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i blandingen sammen med revet økologisk citronskal.
-
Hæld blandingen i formene.
-
Bag i bradepande med 1-2 cm vand i bunden i 30 minutter. Lad herefter køle. Dæk med film og sæt i køleskabet natten over.
-
Cremen løsnes i kanterne med en kniv. Læg en tallerken over formen og vend ud.
-
TIP: Crème caramel kan serveres som den er eller med en skefuld let pisket flødeskum.
-
Kilde: Krydderiet 1, 2007
-
Så er der serveret!