Hjemmelavet citronis og søde jasmin parfumerede rødbedekugler
Hjemmelavet citronis og søde jasmin parfumerede rødbedekugler
PT0MSvær
Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}
Svær
Tilberedning
Pil rødbederne og brug et parisiennejern til at forme kugler. Bland vand og te og lad det trække i 5 minutter. Tag op. Kom sukker og saft fra en halv citron i og kog op. Kom kuglerne heri og lad simre 5 minutter. Smag evt. til med mere citronsaft. Hæld kugler og lage på et glas. Afkøl og sæt i køleskab natten over.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk lyst og skummende. Riv skallen af de to citroner og kom i æggesnapsen samt presset saft fra den ene citron.Kom fløde og mælk i en gryde. Fælk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden og kog op. Hæld lidt af den hede fløde op i æggesnapsen under omrøring. Hæld videre i en tynd stråle mens du pisker. Dæk skålen med film og lad den afkøle helt.Tag vaniljestangen op og kom den nu kolde creme i en ismaskine. Eller kom i en skål i fryseren og pisk cremen igennem 3-4 gange, imens den fryser til is.Server isen med et par rødbedekugler, lidt lage og et drys hakkede nødder og mandler.
Pil rødbederne og brug et parisiennejern til at forme kugler. Bland vand og te og lad det trække i 5 minutter. Tag op. Kom sukker og saft fra en halv citron i og kog op. Kom kuglerne heri og lad simre 5 minutter. Smag evt. til med mere citronsaft. Hæld kugler og lage på et glas. Afkøl og sæt i køleskab natten over.
Kom æggeblommer og sukker i en skål og pisk lyst og skummende. Riv skallen af de to citroner og kom i æggesnapsen samt presset saft fra den ene citron.Kom fløde og mælk i en gryde. Fælk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden og kog op. Hæld lidt af den hede fløde op i æggesnapsen under omrøring. Hæld videre i en tynd stråle mens du pisker. Dæk skålen med film og lad den afkøle helt.Tag vaniljestangen op og kom den nu kolde creme i en ismaskine. Eller kom i en skål i fryseren og pisk cremen igennem 3-4 gange, imens den fryser til is.Server isen med et par rødbedekugler, lidt lage og et drys hakkede nødder og mandler.