Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Pandekage med mælkechokolade og blåbær

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvedemel
  • 1.5 dl hvedemel
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk vanillesukker
  • 1 spsk vanillesukker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} knsp salt
  • 1 knsp salt
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 3 dl mælk
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æg
  • 3 stk æg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ps blåbær
  • 1 ps blåbær
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 50 g smør
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mælkechokolade
  • 200 g mælkechokolade

Tilberedning

Bland mel, vaniljesukker og salt i en skål. Pisk langsomt mælk i, til dejen er klumpfri. Pisk nu æggene i. Lad gerne dejen stå i køleskabet i 30 minutter.

Smelt smør i panden, og bag pandekagerne gyldne på begge sider. Kom 50 g smør i en gryde og smelt det. Tag gryden fra varmen, og knæk chokoladen i gryden. Lad stå, indtil det er smeltet. Rør forsigtigt rundt. Smør chokoladen på pandekagen, drys nogle afdryppede blåbær på, og fold sammen.

Hvis frosne bær anvendes i retter der ikke opvarmes, anbefaler Fødevarestyrelsen at bærerne får et opkog før anvendelse. Hæld de frosne bær i en gryde, lad dem stå i 10 min. til de safter, og kog dem hurtigt op. Kog i 2 min. og lad herefter bærrene køle af.

Opskriften rækker til 8 pandekager.

 

Tip: Hvis det skal gå hurtigt, har Irma søde crêpes i køledisken.