-
*Det er vigtigt, at du bruger økologisk ingefær, da konventionel ingefær kan være fattigt på gærceller og mælkesyrebakterier.
-
Riv ingefæren inklusiv skræl. Bland alle ingredienser i et sylteglas, og læg et stykke klæde over blandingen.
-
Tilsæt over de næste dage endnu et par skefulde sukker og mere revet ingefær (skrællen skal med!) til blandingen, og rør den grundigt rundt.
-
Ingefær indeholder rigelige gærceller og mælkesyrebakterier, der lever af sukkeret og danner alkohol og kulsyre.
-
Efter nogle dage skal starteren boble lystigt. Så er den klar!
-
Derefter forberedes ingeførølsvæsken, som starteren skal blandes i:
-
Kog halvdelen (2 liter) af vandet op med ingefæren, og lad det koge i 15 minutter. Smag på væsken og kog noget mere ingefær med, hvis du ønsker en stærkere smag.Sigt blandingen over i en fødevaregodkendt beholder. Opløs sukkeret i den varme blanding. Når sukkeret er opløst, så tilsæt det resterende vand. Smag blandingen! Skal den have mere sukker? Hvis du har tilsat mere sukker, så opløs ved omrøring. Når væsken når kropstemperatur tilsættes ingefærstarteren. Smag evt. væsken til med citronsaft efter behag.Lad nu øllet stå i beholderen med et klæde over. Rør i øllet dagligt, indtil det bobler lystigt. Dette kan tage få timer eller nogle dage.Når øllet bobler lystigt er det drikkeklart, og hældes nu på plastikflasker med skruelåg.Hvis du ønsker en lav alkohol procent, så lad det stå og fermentere kort tid, og lad det ligeledes være i flasken kort tid. Hvis du ønsker mere alkohol i din ingefærøl, så lad det fermentere længere tid før det kommes på flasker.Når du har kommet det på flasker, så lad disse stå ved stuetemperatur og gære videre. Hold GODT øje med flaskerne, så disse ikke sprænger. Du kan lette trykket ved forsigtigt at åbne skruelåget en smule. Når flasken føles hård (ligesom en uåbnet cola!) er den færdiggæret og lægges på køl. Øllet gærer videre på køl, så nyd drikken indenfor et par uger.
-
Så er der serveret!