Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Rabarber og vanilje lemonade med vodka

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Rabarber- og vanilje lemonade med vodka
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rabarber
  • 500 g rabarber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk vaniljestang
  • 1 stk vaniljestang
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sukker
  • 2 dl sukker
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk hindbær
  • 2 bk hindbær
  • citronmelisse
  • citronmelisse
  • vand
  • vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citroner
  • 2 stk citroner
  • vodka
  • vodka

Tilberedning

Sådan gør du dagen før: Dagen før festen forberedes lemonade og isterninger. Kom vaskede rabarber skåret i mindre stykker i en gryde sammen med 8 dl vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus vaniljekornene sammen med sukkeret i en skål, så vaniljen fordeler sig fint i sukkeret. Kommes i gryden sammen med vaniljestangen.
Lad simre under låg i 5 minutter. Sluk og lad blandingen stå indtil dagen efter et koldt sted.


Fyld isterningbakker med hindbær og citronmalisse. Hæld ca. 1 liter iskoldt vand på og sæt i fryseren.


Sådan gør du på dagen: Sigt rabarber og vanilje fra. Hvis lemonaden ønskes klar, hældes den igennem et klæde. Bland lemonaden med iskoldt vand og citronskiver. Smag til med vodka. Start med 1 dl. Lad stå et koldt sted.

Ved servering: Kom isterninger i fine glas og i bowlen og skænk op.