Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Chokosnaps med klementin

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
2 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl hjemmelavet chokolade-timian snaps*
  • 5 cl hjemmelavet chokolade-timian snaps*
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl friskpresset klementin- eller mandarinsaft
  • 4 cl friskpresset klementin- eller mandarinsaft
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl sukkerlage**
  • 2 cl sukkerlage**
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} cl friskpresset citronsaft
  • 1 cl friskpresset citronsaft
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rørsukker
  • 10 g rørsukker

Tilberedning

Alle ingredienser shakes sammen og hældes over i et lavt glas fyldt med isterninger. Pynt med citrontimian og mørk chokolade.

*Hjemmelavet snaps: Tag en snaps, fx. Dansk Havtorn Aquavit fra Braunstein. Tag ca. 100 g mørk chokolade, knæk i små stykker, kom ned i flasken med snaps sammen med et par kviste af citrontimian og 10 g rørsukker. Lad den trække i et par dage (eller længere, hvis man synes, det skal smage af mere chokolade), hvor den omrystes dagligt. Sigt al væsken igennem et viskestykke og hæld det tilbage på flasken.

**Sukkerlage: 3 dl vand og 3 dl. sukker koges op, indtil sukkeret er totalt opløst. Lagen køles ned og kan opbevares i køleskabet længe.