Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Svampeconsommé og karryolie

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svampe
  • 300 g svampe
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk smør
  • 1 spsk smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 2 l vand
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 0.5 dl hvidvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk salt
  • 1 spsk salt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk rugbrød
  • 4 sk rugbrød
  • Karryolie:
  • Karryolie:
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk karry
  • 1 spsk karry
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie

Tilberedning

Hak svampene fint, gerne i en foodprocessor. Steg svampe i smørret ved høj varme, så de brunes en smule. Tilsæt vand, vin og salt og lad simre i 1-2 timer, indtil den koger ind til ca. halvdelen. Sigt svampene fra igennem et osteklæde eller et osteklæde eller viskestykke, så væden bliver helt klar. Smag til med salt. Tag resterne fra svampebouillonen og hak dem endnu finere til en slags svampetapenade og smag til med salt og evt lidt af olien. Steg rugbrøddet i smør og server som en slags garniture til suppen. Rist karryen af på en varm pande til det dufter og rør så olien ned i. Pisk det gerne sammen så godt som muligt. Server bouillonen varm og dryp olien på lige inden servering.