Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagt torsk med spidskål og estragon

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 240 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g torskefilet
  • 240 g torskefilet
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spidskål
  • 1 spidskål
  • {{ 12 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sukkerærter
  • 12 sukkerærter
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt estragon
  • 1 bdt estragon
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 2 dl olie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl fiskefond
  • 1 dl fiskefond
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl fløde
  • 0.5 dl fløde
  • {{ 10 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g saltet smør
  • 10 g saltet smør
  • fint salt
  • fint salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk æbleeddike
  • 1 spsk æbleeddike

Tilberedning

Bagt torsk:
Torsken skæres ud i 4 stykker og krydres med salt og lægges i en bradepande. Bradepanden filmes og stilles i en forvarmet ovn ved 60° i ca. 40 minutter.

Spidskålen brækkes ud i blade, stilken skæres fra. Stilkene tilberedes i lidt saltet vand ved servering. Bladene udstikkes 28 stk.

Sukkerærterne vaskes og varmes i let saltet vand ved servering.

Ærterne pilles og lunes i let saltet vand ved servering.

Estragonolie:
20 små flotte blade estragon plukkes og gemmes til pynt.
De resterende blade plukkes og blendes med olie og olien sigtes igennem et klæde.

Sauce:
Fiskefonden koges ned til det halve og fløden tilsættes og smørret blendes i. Saucen smages til med salt og æbleeddike.

Anretning:
Torsken, spidskålstilkene, sukkerærter og ærterne lægges på. Retten pyntes af med de udstukkede kålblade.