Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Caesar salat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
6 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • caesar salat
  • caesar salat
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g bacon
  • 200 g bacon
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk flutes
  • 6 sk flutes
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 1 spsk olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk citronsaft
  • 1 spsk citronsaft
  • {{ 0.75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Vindruekerneolie
  • 0.75 dl Vindruekerneolie
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ansjosfileter
  • 6 ansjosfileter
  • Worchestershire Sauce
  • Worchestershire Sauce
  • salt
  • salt
  • peber
  • peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk mini romainesalat
  • 2 - 3 stk mini romainesalat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk parmesanost
  • 1 stk parmesanost

Tilberedning

Vi bager baconen og brødternene sprøde i ovnen. Det kan du gøre tidligere på dagen, eller i varmluftsovn sammen med kødet til hovedretten. Sæt ovnen på 225 grader. Fordel al bacon på bagepapir på en bradepande, og kom i ovnen. Det tager ikke lang tid. Begynd at holde øje efter 5-6 minutter.

Skær brødet i mindre tern, og vend med olie. Spred ud på en bradepande med bagepapir, og bag sprøde og gyldne. Begynd at kikke efter 5-6 minutter.

Kom de to æggeblommer i en skål. Hæld lidt efter lidt citronsaft i skålen, imens du rører rundt. Hæld nu olien i lidt efter lidt, imens du pisker let. Pisk rundt, til du får en samlet dressing. Finhak ansjosfilet, og vend i. Smag dressingen til med Worcestershire sauce, citronsaft, salt og peber. Pisk gerne lidt vand i dressingen, hvis den står og bliver for tyk.

Del salaten i enkelte blade, og fordel på seks tallerkener. Dryp dressing herover. Fordel til sidst bacon, brødtern og friskhøvlet parmesanost herover. Server straks.