Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Grillet gedeost med mild sellerisalat

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 25 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk gedeost
  • 4 sk gedeost
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk knoldselleri
  • 0.25 stk knoldselleri
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk citron
  • 1 stk citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mayonnaise
  • 1 spsk mayonnaise
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk Irmas grove sennep
  • 1 spsk Irmas grove sennep
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} store håndfulde feldsalat
  • 2 store håndfulde feldsalat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} potte frisk kørvel
  • 1 potte frisk kørvel

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader. Læg de fire oste på ca 3 cm tykkelse på bagepapir. Skræl knoldsellerien og skær i tynde stave på ca. 1 cm. Kom selleristave i en gryde med lidt vand, salt og citronsaft og kog op. Lad koge i to minutter og skyl straks i koldt vand. Afdryp. Rør mayonnaise og sennep sammen i en skål og vend med selleri. Smag til med salt og peber. Sæt osten i ovnen og lad den gratinere. Den skal lige  blive lidt gylden på kanterne, men ikke flyde ud. Kig efter 5 minutter. Anret salat, kørvel og sellerisalat på fire tallerkener. Læg den  gratinerede gedeost på og server straks.