Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lammekoteletter med kartoffelblomkålssalat og grillet spidskål med bacon og ost

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lammekoteletter
  • 4 lammekoteletter
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. Olivenolie
  • 4 spsk. Olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk timian
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. hele rosenpeber
  • 1 tsk. hele rosenpeber
  • salt
  • salt
  • Hjemmelavet sennepsmayonnaise
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æggeblommer
  • 2 æggeblommer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. Dijon sennep
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk. grov sennep
  • 1 tsk. grov sennep
  • {{ 700 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g små kartofler
  • 700 g små kartofler
  • halvt blomkålshoved
  • halvt blomkålshoved
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ml økologisk fåreyoghurt fra Knuthenlund
  • 200 ml økologisk fåreyoghurt fra Knuthenlund
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ml hjemmelavet sennepsmayonnaise
  • 150 ml hjemmelavet sennepsmayonnaise
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spidskål
  • 2 spidskål
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olivenolie
  • 1 dl olivenolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk citron
  • 1 økologisk citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk. grov sennep
  • 1 spsk. grov sennep
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g økologisk bacon et helt stykke
  • 200 g økologisk bacon et helt stykke
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Stenhøjmark fra Knuthenlund
  • 100 g Stenhøjmark fra Knuthenlund

Tilberedning

Mariner koteletterne med olivenolie, timian kviste, rosenpeber og salt. Lad dem stå på køl i et par timer, eller gerne til dagen efter. Kog kartoflerne til de er møre, og lad dem herefter køle af. Pisk æggeblommer med sennep og æblecidereddike et par minutter for sig selv – vi kørte hele mayonnaisen på en blender. Herefter tilsættes olien lidt ad gangen, indtil konsistensen er passende. Smag til med sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i passende stykker og del blomkålen i små buketter. Bland sammen. Tilsæt nu yoghurten og mayonnaisen. Vend det hele sammen og smag til med salt og peber. Del spidskålene i både, sørg for at en del af stokken sidder på hver båd, for at holde sammen på det hele. Gnid bådene med 2 spiseskefulde olivenolie og saften af en halv citron. Bådene er nu klar til at blive grillet eller stegt på panden. Grill eller steg dem til de er godt brune. Vend efterfølgende kålen med en vinaigrette, bestående af resten af olivenolien, saften af en halv citron og sennep. Skær sværen af baconen og skær efterfølgende baconen i mundrette stykker. Steg baconen sprød på en pande og lad den dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Anret kålen med revet citronskal, sprødstegt bacon og flager af Stenhøjmark. Grill eller steg koteletterne cirka 4 minutter på hver side og server straks.