Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Let tilberedt laks

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 10 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 240 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g laks
  • 240 g laks
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} agurk
  • 0.5 agurk
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk hjertesalat
  • 2 stk hjertesalat
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt grønne bønner
  • 1 bdt grønne bønner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 1 spsk olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk sønderjysk rugbrød
  • 2 sk sønderjysk rugbrød
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk smør
  • 2 spsk smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} æg
  • 2 æg
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk friskost
  • 6 spsk friskost
  • fint salt
  • fint salt

Tilberedning

Laksen:
Laksen skæres ud i 4 stykker og krydres med salt på begge sider. Laksestykkerne lægges op i en bradepande. Bradepanden filmes og laksestykkerne bages ved 40° i ca. 40 min.

Tip: Når man trykker svagt på laksen, må der ikke være noget modstand - så er laksen færdig.

Agurk:
Agurken skæres i 8 mm brede skiver og stykkerne udstikkes. De krydres med salt ved servering.

Salatstilke:
Hjertesalaten brækkes ud i bladene, stilken skæres fra og de lægges i isvand.

Bønner:
Bønnerne blancheres i kogende vand og deles i 2 på langs. Vendes med olie og krydres med salt ved servering.

Rugbrødscroutons:
Rugbrødsskiverne udstikkes og smøres med smeltet smør. Rugbrødscrouton bages ved 160° i ca. 10 min.

De køles af på et stykke sugende papir og krydres med salt.

Æg:
Æggene koges i 10 minutter, pilles, deles i 2 og krydres på begge sider med salt.

Friskost:
Friskosten røres lind og smages til med salt.

Anretning:
Laks, æg, agurkeskiver, salatstilke og bønner lægges på tallerkenen. Pyntes med ostecreme og rugbrødscroutons.