Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Tomatsalat af bagte tomater

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg økologiske tomater, gerne både store og små
  • 1 kg økologiske tomater, gerne både store og små
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 2 spsk olivenolie
  • {{ 0.25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fint salt
  • 0.25 tsk fint salt
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk friskknust peber
  • 0.5 tsk friskknust peber
  • Dressing:
  • {{ 15 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 15 g smør
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk piskefløde
  • 4 spsk piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 1 tsk citronsaft
  • Lidt koldt vand
  • Lidt koldt vand
  • sukker og salt
  • sukker og salt
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk friskhøvlet parmasanost
  • 2 spsk friskhøvlet parmasanost
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk ristede solsikkekerner
  • 2 spsk ristede solsikkekerner
  • håndfuld basilikum
  • håndfuld basilikum

Tilberedning

Sæt ovnen på 200 grader. Del tomaterne i to halve. Fordel tomaterne med skærefladen opad på en bradepande med bagepapir. Fordel olie, salt og peber på. Bag dem indtil de begynder at blive gyldne. Kig efter 30 minutter. Måske skal de have op til 45 minutter. Tag ud og lad dem køle af. Smelt smørret og lad det blive brunet og gyldent. Kom i en skål og afkøl. Rør smørret med fløde og citronsaft og juster konsistensen med vand. Smag til med salt og sukker. Anret tomater og basilikum på fire tallerkener og drys med parmesanost og solsikkekerner.