-
Sæt ovnen på 150 grader. Rib grønkålsbladene, og del dem i mindre stykker.
-
Kom i en skål med olivenolie og vend rundt. Fordel på en bradepande med bagepapir.
-
Bag nu grønkålsbladene sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter. Når det første blad begynder at få en anelse brunlig kant, så er kålen klar.
-
Tag ud og drys med lidt salt. Opbevares – ligesom småkager i en kagedåse – eller tilbered dem, lige før du bager porrerne.
-
Skru ovnen op på 200 grader. Skær top og bund af porrerne, og skyl dem godt. Læg porrerne i en lille smurt ildfast form.
-
Dryp lidt olie hen over porrerne og krydr med salt og peber. Hæld 1 deciliter vand i bunden af formen.
-
Læg låg på formen eller dæk med alufolie. Bag porrerne møre, men ikke bløde. Mærk efter 20 minutter. Tag ud.
-
Skær smør i mindre stykker og kom i en skål sammen med peberrod. Pisk sammen og stil på køl.
-
Afdryp kapers og svits i olie på en pande i ét minut. Sæt til side.
-
Flæk de varme porrer og læg på tallerkener. Anret med kapers, smør og grønkålschips.
-
Smag til: Du kan bruge usaltet smør og smage det til med Irmas islandske salt med røgsmag. Den milde røgsmag er fin til sødmen fra porrerne.
-
Færdigt arbejde.