Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Bagte porrer med grønkålschips og pisket smør

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 40 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} grønkålsblade
  • 4 grønkålsblade
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olie
  • 1 spsk olie
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} porrer
  • 4 porrer
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 75 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 75 g smør
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk fintrevet peberrod
  • 1 tsk fintrevet peberrod
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kapers nonpareilles
  • 1 dl kapers nonpareilles
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk olivenolie
  • 1 spsk olivenolie

Tilberedning

Sæt ovnen på 150 grader. Rib grønkålsbladene, og del dem i mindre stykker. Kom i en skål med olivenolie og vend rundt. Fordel på en bradepande med bagepapir. Bag nu grønkålsbladene sprøde. Begynd at kigge efter 10 minutter. Når det første blad begynder at få en anelse brunlig kant, så er kålen klar. Tag ud og drys med lidt salt. Opbevares – ligesom småkager i en kagedåse – eller tilbered dem, lige før du bager porrerne. Skru ovnen op på 200 grader. Skær top og bund af porrerne, og skyl dem godt. Læg porrerne i en lille smurt ildfast form. Dryp lidt olie hen over porrerne og krydr med salt og peber. Hæld 1 deciliter vand i bunden af formen. Læg låg på formen eller dæk med alufolie. Bag porrerne møre, men ikke bløde. Mærk efter 20 minutter. Tag ud. Skær smør i mindre stykker og kom i en skål sammen med peberrod. Pisk sammen og stil på køl. Afdryp kapers og svits i olie på en pande i ét minut. Sæt til side. Flæk de varme porrer og læg på tallerkener. Anret med kapers, smør og grønkålschips.

Smag til: Du kan bruge usaltet smør og smage det til med Irmas islandske salt med røgsmag. Den milde røgsmag er fin til sødmen fra porrerne.