-
Vi koger rødbederne for sig til at begynde med. Så er de meget nemmere at håndtere.
-
Kom hele rødbeder i en gryde og dæk med vand. Kog møre i 40 minutter eller længere afhængig af størrelse.
-
Hæld vandet fra. Skyl i koldt vand og lad stå og afkøle.
-
Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand. Kog op og skum af.
-
Hæld kødet i en sigte og afdryp. Rengør gryden.
-
Kom nu kød og 1 liter vand i gryden og stil på komfuret. Imens vandet koger op, skæres løg og hvidløg i tern og kommes i.
-
Skræl nu kartoflerne. Skær i tern. Skær kål i tern og kom i gryden sammen med kartofler.
-
Kom laurbærblade, chili, tomatpure, 2 spiseskefulde fond og peber i gryden.
-
Lad simre under låg i cirka 1 time, indtil kødet er mørt. Fisk chilien op.
-
Nu er det meget nemt at smutte skindet fra rødbederne og skære dem i tern. Kom i suppen og vend godt rundt.
-
Lad simre indtil alt er gennemvarmet. Spæd eventuelt med mere vand. Smag til med rødvinseddike, fond, salt og peber.
-
Server med en god skefuld creme fraiche og persille.
-
Tip: Smuk lyserød suppe får du hvis du har en rest suppe tilbage i gryden og vender creme fraiche heri, før du stiller i køleskabet til næste dag.
-
Bon appetit!