Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Borsjtj rødbedesuppe

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 15 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 600 g rødbeder
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g oksekød i tern
  • 800 g oksekød i tern
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} l vand
  • 1 l vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 400 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 400 g kartofler
  • {{ 350 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hvidkål
  • 350 g hvidkål
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} laurbærblade
  • 2 laurbærblade
  • rød chili
  • rød chili
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl tomatpuré
  • 1 dl tomatpuré
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk oksefond
  • 2 - 4 spsk oksefond
  • sort peber
  • sort peber
  • Smag til med:
  • Smag til med:
  • rødvinseddike
  • rødvinseddike
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Servér med:
  • Servér med:
  • creme fraiche 38%
  • creme fraiche 38%
  • hakket bredbladet persille
  • hakket bredbladet persille

Tilberedning

Vi koger rødbederne for sig til at begynde med. Så er de meget nemmere at håndtere. Kom hele rødbeder i en gryde og dæk med vand. Kog møre i 40 minutter eller længere afhængig af størrelse. Hæld vandet fra. Skyl i koldt vand og lad stå og afkøle.

Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand. Kog op og skum af. Hæld kødet i en sigte og afdryp. Rengør gryden. Kom nu kød og 1 liter vand i gryden og stil på komfuret. Imens vandet koger op, skæres løg og hvidløg i tern og kommes i.

Skræl nu kartoflerne. Skær i tern. Skær kål i tern og kom i gryden sammen med kartofler. Kom laurbærblade, chili, tomatpure, 2 spiseskefulde fond og peber i gryden. Lad simre under låg i cirka 1 time, indtil kødet er mørt. Fisk chilien op. Nu er det meget nemt at smutte skindet fra rødbederne og skære dem i tern. Kom i suppen og vend godt rundt. Lad simre indtil alt er gennemvarmet. Spæd eventuelt med mere vand. Smag til med rødvinseddike, fond, salt og peber. Server med en god skefuld creme fraiche og persille.

Tip: Smuk lyserød suppe får du hvis du har en rest suppe tilbage i gryden og vender creme fraiche heri, før du stiller i køleskabet til næste dag.