Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Gratinerede østers a la Rockefeller

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 25 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 24 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk østers
  • 24 stk østers
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} lille skalotteløg
  • 1 lille skalotteløg
  • smør
  • smør
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl piskefløde
  • 1.5 dl piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk pastis
  • 1 spsk pastis
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} håndfuld spinatblade
  • 1 håndfuld spinatblade
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl ost
  • 2 dl ost

Tilberedning

Sæt ovnen på 225 grader.

Åbn østers og hæld væden fra. Løsn østersen og lad den blive i skallen. 

Sæt skallerne på en bradepande eller ildfast fad.

Hak løg helt fint og svits hurtigt i lidt smør.
Kom fløde og pastis heri og lad simre sammen i 3-5 minutter. Kom spinat i og lad den falde sammen.

Kom fyldet i hver skal og pynt med osten.

Gratiner, indtil osten (fx Gruyère) er smeltet og let gylden.


Kig efter 5 minutter. Tag ud og server med en gaffel.



Tip: Ved at opvarme østers til 75 grader undgår du helt risikoen for bakterier og virus.