-
Del æblerne i kvarte og kom alle ingredienser i en tykbundet gryde og stil dem på komfuret ved medium/høj varme. Lad det simre i omkring 1 time, hvor du jævnligt rører i massen, som endelig ikke må brænde på.
-
Sørg for, at æblerne er helt udkogte. Der skal ikke være klumper i. Er der det, må du blende det til sidst.Sænk varmen til medium. Nu skal massen så stå i 2-2½ time og simre. Du skal sørge for at røre jævnligt i massen og tjekke, at æblerne er helt udkogte. Til sidst vil ”smørret” være blevet helt mørkt og meget tykt.
-
Tag det af varmen og lad det stå og køle af.
-
Smørret hældes på lufttætte glas og lukkes. Æblesmørret er holdbart i omkring 1 måneds tid i køleskab og mindst 6 måneder i fryseren.
-
Æblesmør bruges som al anden marmelade eller chutney.Det vigtigste er, at tålmodigheden er med, når det skal koges. Det kræver nemlig lang tid for at få den helt rigtige konsistens, som skal være tyk, glat og blød. Purer det igennem en si, hvis du vil undgå skrællen.
-
Pil de rå rejer og fjern tarmen. Rejerne steges i et par minutter i olie på en varm pande. Krydr med salt.
-
Tag rejerne af panden og hold dem varme.
-
Den fintsnittede kål sauteres hurtigt på panden sammen med fintskåret chili og skiver af æble. Der tilsættes limeskal og limesaft og smages til med salt.
-
Vend de varme rejer i kålen og anret på tallerken. Server groft brød og æblesmør til retten.
-
Så er der serveret!