Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Røget ørred med jordskokmos, jordskokchips og dildcreme

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 45 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g røgede ørredfileter
  • 200 g røgede ørredfileter
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordskokker
  • 250 g jordskokker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} citron
  • 0.5 citron
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl mælk
  • 1 dl mælk
  • vindruekerneolie
  • vindruekerneolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl Irmas mayonnaise
  • 1 dl Irmas mayonnaise
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bdt dild
  • 0.5 bdt dild
  • salt og peber
  • salt og peber
  • salat
  • salat

Tilberedning

Skræl jordskokkerne og kom i en skål med vand. Dryp lidt citron heri.

Tag en tredjedel fra og skær i helt tynde skiver. Dup tørre og fritér i varm olie i en lille gryde. Tag op og lad afdryppe på køkkenrulle.

Kom de øvrige jordskokker i en gryde med olie og svits let. Bag dem nu godt igennem i gryden, uden det tager farve. Det kræver jævnlig omrøring.

Når jordskokkerne begynder at mose, tilsætter du lidt mælk og koger igennem, til jordskokkerne er møre. Blend til en fast puré og smag til med salt og peber.

Blend mayonnaise med dild, salt og peber samt lidt citronsaft.

Anret på fire tallerkener og server.