Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Rugsalat med røget makrel og solbæreddike

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(150 * numberOfPeopleRatio <2)] }} røget makrel
  • 150 g røget makrel
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "stk.", false: "stk" || "stk."} [(4 * numberOfPeopleRatio <2)] }} æble
  • 4 stk. æble
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "", false: "" || ""} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} salatløg
  • 1 salatløg
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "g", false: "g" || "g"} [(200 * numberOfPeopleRatio <2)] }} perlerug
  • 200 g perlerug
  • kernerugbrødcroutoner
  • kernerugbrødcroutoner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} olivenolie
  • 1 spsk. olivenolie
  • havsalt
  • havsalt
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(3 * numberOfPeopleRatio <2)] }} skovbæreddike
  • 3 spsk. skovbæreddike
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(5 * numberOfPeopleRatio <2)] }} koldpresset rapsolie
  • 5 spsk. koldpresset rapsolie
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "tsk.", false: "tsk." || "tsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} honning
  • 1 tsk. honning
  • peber
  • peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(2 * numberOfPeopleRatio <2)] }} tranebær
  • 2 spsk. tranebær
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} {{ {true: "spsk.", false: "spsk." || "spsk."} [(1 * numberOfPeopleRatio <2)] }} peberrod
  • 1 spsk. peberrod

Tilberedning

Kog perlerugen efter anvisningen på posen. Sigt vandet fra rugkernerne og hold dem lune under et viskestykke, så optager de nemlig bedre marinade.

Del makrellen i mindre stykker.

Fjern kernehuset fra æblerne og skær æblerne ud i flotte både. 

Pil løget og hak det fint. Hak eller klip også purløget fint.

Tænd ovnen på 120 grader. 

Skær brødet i små tern og vend dem med olivenolie og lidt salt. Fordel brødterninger på en bageplade med bagepapir og bag dem helt sprøde i ca. 15-18 minutter afhængigt af størrelsen. Ryst lidt i pladen undervejs.

Ryst solbæreddike (eller skovbæreddike) og koldpresset rapsolie sammen med honning, salt og peber i et syltetøjsglas og smag til.

Vend marinaden i de lune rugkerner. Tilsæt tørrede tranebær, æbler, løg og revet peberrod og smag til med salt og peber.  

Lad salaten køle af, anret den på et fad. Server med makrel, purløg og rugbrødscroutoner jævnt fordelt henover. 

Spis rugsalaten som en selvstændig frokostret, eller lav små portioner og server dem som for- eller mellemretter.

Tip: Du kan tørre tynde skiver æbler i ovnen ved 120 grader i 10-15 minutter og tilføje dem som endnu et sprødt element i rugsalaten.