Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sprøde samosas med rødbede og feta

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 50 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 300 g rødbeder
  • {{ 200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g Irmas Hyrdeost
  • 200 g Irmas Hyrdeost
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hakket persille
  • 1 dl hakket persille
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk piskefløde
  • 3 spsk piskefløde
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk skal fra lime
  • 1 tsk skal fra lime
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 40 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 40 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ark filodej
  • 2 ark filodej
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk mayonnaise
  • 2 spsk mayonnaise
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g salatmix
  • 100 - 150 g salatmix
  • dild
  • dild

Tilberedning

Sæt ovnen på 180 grader.

Riv eller hak rødbederne fint. Mos osten i en skål og vend med rødbeder, persille, fløde og limeskal. Smag til med salt og peber.

Smelt smørret. Læg de to ark fillodej ud på bagepapir eller køkkenbordet. Pensl dem med et tyndt lag smør og klip eller skær hvert ark i fire lange baner. Læg en lille spiseskefuld rødbedefyld på det nederste stykke af dejen. Fold nu det højre nederste hjørne af dejen op over fyldet, så der dannes en trekant. Gentag foldningen, indtil du har en lukket trekant med fyld. Læg på bradepande med bagepapir og gentag med de andre 7. Pensl med smør og bag i ovnen til de er sprøde og gyldne. Kig efter 10 minutter.

Rør fløde og mayonnaise sammen i en skål. Rør flydende med en anelse koldt vand. Smag til med en anelse revet hvidløg, salt og peber. Server samosas med salat, dressing og lidt dild.