Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Sushi med hummer opskrift

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl sushi ris
  • 2 dl sushi ris
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 2.5 dl vand
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk risvineddike
  • 2 spsk risvineddike
  • {{ 1.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sukker
  • 1.5 spsk sukker
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 0.5 tsk salt
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk Irmas mayonnaise
  • 4 spsk Irmas mayonnaise
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk agurk
  • 0.5 stk agurk
  • {{ 150 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g hummerhaler
  • 150 g hummerhaler
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pl tang
  • 4 pl tang
  • japansk sojasauce
  • japansk sojasauce
  • wasabi
  • wasabi

Tilberedning

Kom ris og vand i en gryde og kog i 15 minutter. Lad risene trække under låg i 5 min. Bland risvineddike, sukker og salt og rør i den kogte ris. Lad risene stå og blive lune.

Rør mayonnaisen med 2 tsk. wasabi. Skær agurken i fire tynde ½ cm tykke strimler uden kerner.

Se på tangpakken hvordan du ruller sushien sammen. Læg en tangplade på en rismåtte. Læg en fjerdedel ris på den nederste del af tangpladen. Pres et stykke agurk let ned i risen. Fordel 1 spiseskefuld mayonnaise langs agurken. Læg nogle hummerhaler ovenpå mayonnaisen. Rul tangrullen fast sammen og lad den ligge med lukningen nedad, imens du laver de næste ruller.

Skær rullerne i mundrette stykker og server sushien med soja, evt. tilsmagt med lidt wasabi.

Kilde: Krydderiet 4, 2007