-
Rør vand, salt, olie og gær sammen i en skål. Rør begge slags mel i lidt efter lidt, indtil dejen er glat og fin. Brug så lidt mel som muligt.
-
Nu skal dejen røres/æltes godt igennem. (Det er den eneste gang, dejen æltes.)
-
Dæk skålen med film, og lad dejen hæve op i 1 time.
-
Pres nu luften ud af dejen ved at presse bagsiden af en ske i dejen, eller brug hænderne.
-
Lad dejen hæve op igen. Det tager 1 time.
-
Pres nu igen luften ud af dejen, og hæld dejen i en samlet klump ud på en bradepande med bagepapir.
-
Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
-
Snittes med en skarp kniv. Sæt ovnen på 225 grader. Sæt brødet på nederste rille, og bag brødet i ca. 35 minutter. Brødet har bedst af at afkøle på en rist.
-
Færdigt arbejde.