Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Confiterede andelår med sprøde kartofler og løg

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} andelår
  • 4 andelår
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk salt
  • 2 tsk salt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk sukker
  • 1 tsk sukker
  • et par stilke frisk timian
  • et par stilke frisk timian
  • {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g andefedt
  • 600 g andefedt
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kartofler
  • 1 kg kartofler
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 4 løg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl cornichoner
  • 1 dl cornichoner
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl kapers
  • 1 dl kapers
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl persille
  • 1 dl persille

Tilberedning

Gnid de fire andelår med salt og sukker og kom i en plasticpose sammen med timian. Læg i køleskabet i et døgn, hvis anden er optøet. I to døgn, hvis du starter med frosne andelår. Sæt ovnen på 175 grader. Læg lårene tæt i en ildfast form og hæld andefedtet over. Steg kødet helt mørt i cirka en og en halv time. Skru op for varmen hvis du ønsker skindet helt sprødt til sidst. Andelårene kan spises lige nu eller opbevares i fedtet i køleskab i op til en uge. Tag fx et andelår op ad gangen, gennemvarm i ovnen og nyd det. Fedtet kan du bruge som stegefedt. Skær kogte kartofler i mindre stykker. Skær løgene lige over og steg dem møre i andefedt. Tilføj kartofler og steg sprøde. Skær cornichoner i mindre stykker, vend med kapers og hakket persille og server til and og kartofler.

Tip: Du kan købe en dåse med confiterede andelår i Irma. De skal blot varmes i det andefedt, der hæger ved.