Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kalveossobuco med ris og rodfrugter

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 10 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl parboiled ris med vilde ris
  • 3 dl parboiled ris med vilde ris
  • Ossobuco
  • Ossobuco
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} sk ossobuco
  • 6 sk ossobuco
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mel
  • 100 g mel
  • olie til bruning
  • olie til bruning
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk pastinak
  • 3 stk pastinak
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 3 stk gulerødder
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk bladselleri
  • 3 tsk bladselleri
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 3 hvidløgsfed
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} ds tomater
  • 2 ds tomater
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 2 - 3 dl hvidvin
  • fond
  • fond
  • af kylling, okse eller grøntsager
  • af kylling, okse eller grøntsager
  • Bredbladet persille
  • Bredbladet persille
  • laurbærblade
  • laurbærblade
  • rosmarin
  • rosmarin
  • Gremolata
  • Gremolata
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk hakket bredbladet persille
  • 4 spsk hakket bredbladet persille
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologiske citroner
  • 1 - 2 økologiske citroner
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 2 hvidløgsfed
  • Bagte rødbeder
  • Bagte rødbeder
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 500 g rødbeder
  • Olivenolie
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Salt og peber
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk ingefær
  • 1 tsk ingefær
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl creme fraiche
  • 2 dl creme fraiche
  • karse
  • karse

Tilberedning

Osso Buco:
Vend kødstykkerne i 100 gram mel og brun dem af i en tykbundet gryde med olie. tag dem op, når de er brunet af på begge sider.

Skær 3 pastinakker, 3 gulerødder, 3 stængler bladselleri i tern af 1x1 cm. Hak to løg og 3 fed hvidløg fint. Kom dette op i gryden og steg til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt 2 dåser tomater - gerne cherrytomater - 2-3 dl tør hvidvin og kom fond (hønse, grønt eller oksefond) på til det dækker.

Bind en bouquet garni af persillestilke (gem bladene til gremolata), laurbærblade og rosmarin og kom denne i gryden. Bring hele redeligheden i kog og sænk varmen. Læg låg på og lad det simre cirka 2 timer til kødet er smørmørt.

Risene koges efter anvisning på pakken.

Gremolata:
Bredbladet persille (bladene, stænglerne er brugt i retten), hvidløg og citronskal hakkes fint. Drysses over Osso buco'en ved servering.

Bagte rødbeder:
Skræl og skær rødbederne i både. Vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag ved 180 grader i cirka 30 minutter.

Riv 1 tsk frisk ingefær i 2 dl creme fraiche. Smag til med salt og peber. Kom dette over de let afkølede rødbeder. Kom en smule gremolata og friskklippet karse over.