-
Sæt ovnen på 225 grader.
-
Læg lammekøllen i en smurt ildfast form. Gnid den med hvidløg og krydr med salt og peber. Fordel smør i skiver på kødet og hæld saften af 1 citron henover.
-
Steg kødet i 20 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld 2 dl vand i formen og steg videre i cirka 1 1⁄2 time. Brug evt. et stegetermometer. 62 grader er rosa stegt.
-
Skær kartofler i skiver og fordel på en bradepande. Vend med olie, salt og peber. Sæt i ovnen, når der mangler ca. 15 minutter af kødets stegetid.
-
Tag kødet ud. Skru ovnen op til 225 grader og steg kartoflerne indtil de er gyldne. Det tager ca. 10 minutter yderligere. Lad stegen hvile 5-10 minutter, før du skærer den ud.
-
Skær fennikel i tynde strimler. Kom i en skål. Rist fennikelfrø i olie i en gryde. Vend med rå fennikel i gryden. Skær agurk i tern uden kerner og rist i gryden. Vend med fennikel. Smag til med salt og peber.
-
Server fennikelsalaten med lammekød, sky fra panden og kartofler vendt med hakket persille.
-
Voila!