Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Lammeskank og jordskokpuré

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 2 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
8 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk lammeskanke
  • 8 stk lammeskanke
  • smør
  • smør
  • olie
  • olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk gulerødder
  • 2 stk gulerødder
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk persillerødder
  • 2 stk persillerødder
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 4 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk tomatkoncentrat
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • {{ 5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl hvidvin
  • 5 dl hvidvin
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 2 dl vand
  • Puré
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk citronsaft
  • 2 tsk citronsaft
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 800 g kartofler
  • {{ 1200 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g jordskokker
  • 1200 g jordskokker
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl creme fraiche 38 %
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • {{ 25 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g smør
  • 25 g smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk Irmas grove sennep
  • 2 - 3 spsk Irmas grove sennep
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} fed hvidløg
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Drys
  • Ærteskud
  • Ærteskud

Tilberedning

Brun kødet på en pande i smør og olie. Kom i en stor gryde. Skær rodfrugter i mindre stykker. Svits på panden og kom derpå i gryden. Krydr med salt og peber og kom tomatkoncentrat i gryden. Hæld vin på og lad simre møre under låg i cirka 2 timer. Spæd løbende med lidt vand. Kom koldt vand og citronsaft i en stor gryde. Skræl kartofler og kom i. Tilsæt jordskokkerne til sidst (da de hurtigt bliver mørke, hvis de ligger skrællede fremme). Kog møre i cirka 20 minutter. Afdryp og mos til puré med cremefraiche og smør. Smag til med sennep, revet hvidløg, salt og peber.

Server lammeskankerne med puré og den sky, der er i gryden. Drys ærteskud over ved servering.