Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Kalveculotte med glaserede rødbeder og bearnaisesauce på persille

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 4 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} kg kalveculotte
  • 1 kg kalveculotte
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g rødbeder
  • 500 g rødbeder
  • (gerne små)
  • (gerne små)
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl pære/hindbærdrik
  • 1 dl pære/hindbærdrik
  • (koncentreret)
  • (koncentreret)
  • {{ 250 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g klaret smør
  • 250 g klaret smør
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} bk persille
  • 2 bk persille
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk æggeblommer
  • 2 stk æggeblommer
  • {{ 2.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk eddike
  • 2.5 spsk eddike
  • {{ 8 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk grønkålsblade
  • 8 stk grønkålsblade
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl olie
  • 0.5 dl olie
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pærer
  • 2 pærer

Tilberedning

Tag 100 gram rødbeder fra til crudite. Kom resten af rødbederne i en gryde med saltet vand og kog møre. De store rødbeder skal have cirka 40 minutter. Herefter gnides skindet af. Del rødbeder i mindre stykker og kom i en lille gryde med saften. Lad simre indtil saften er væk.

Rids fedtkanten på culotten og fjern eventuelle sener på undersiden. Brun af i smør og olie på en varm pande til den er godt gylden. Drys salt og peber på. Steges i cirka 20 minutter ved 170 grader eller 3 timer ved 60 grader. Kom klaret smør i en lille gryde og varm op til 70 grader. Blend med persillen. Sigt igennem et kaffefilter eller tyndt klæde og få et rent persillesmør, som lunes op igen til 60 grader. Kom æggeblommer i en skål og pisk med 1⁄2 teskefuld salt og 1 spiseskefuld eddike til det er luftigt. Nu kommes det lune persillesmør i lidt ad gangen, imens der piskes. Smages til med salt og eddike. Pluk grønkål i fine stykker, skræl og skær rødbeder i fine tynde skiver. Vend med eddike, olie og lidt salt. Skær culotten i fire flotte stykker. Server med varme glaserede rødbeder og marinerede grønkål. Til sidst skæres pærerne i tynde skiver og lægges på. Saucen serveres ved siden af.