-
Tænd ovnen på 200⁰.
-
Krydr den hele kylling med salt og peber, og dryp med 1 spsk. olie.
-
Læg kyllingen i et ovnfad, og steg den i ovnen i 20 minutter.
-
Skræl rodfrugter, og skær dem i grove stykker. Pil og hak hvidløg. Skær citron i både.
-
Vend rødderne med hvidløg, citron, 2 spsk. olie, salt og peber, og fordel blandingen omkring kyllingen.
-
Lad det hele stege sammen i yderligere ca. 35 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
-
Skær smørret i grove tern, og smelt dem i en lille gryde. Tilsæt kapers, finthakket rødløg og finthakket persille.
-
Drys lidt tørret, knust chili over kyllingefadet, og servér retten direkte fra fadet sammen med krydderurte- smørsauce, brød og evt. kogt bulgur eller kogte kartofler.
-
Voila!