Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Marokkansk lammegryde med abrikos, mandler og chili

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 1 t 30 min sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} løg
  • 2 løg
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} gulerødder
  • 2 gulerødder
  • {{ 300 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kartofler
  • 300 g kartofler
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} chili
  • 0.5 - 1 chili
  • Olivenolie
  • Olivenolie
  • {{ 500 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} - {{ 600 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g lammekød i tern
  • 500 - 600 g lammekød i tern
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g svesker
  • 50 g svesker
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g tørrede abrikoser
  • 50 g tørrede abrikoser
  • {{ 50 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g mandler
  • 50 g mandler
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk spidskommen
  • 1 tsk spidskommen
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} tsk stødt kanel
  • 0.5 tsk stødt kanel
  • eller en 1 hel kanelstang
  • eller en 1 hel kanelstang
  • {{ 4.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl vand
  • 4.5 dl vand
  • Salt og peber
  • Salt og peber
  • Citron- eller limesaft
  • Citron- eller limesaft

Tilberedning

Gulerødder og løg skrælles og skæres i skiver. Kartoflerne skrælles og skæres i grove stykker. Flæk chilien på langs, fjern kernerne og hak groft. Brun kødet godt på alle sider i en gryde med opvarmet olivenolie. Tag kødet op. Steg løgene møre i samme gryde og tilsæt svesker, abrikoser, mandler, chili, spidskommen, kanel, gulerødder og kartofler. Hæld kødet tilbage i gryden og tilsæt lidt vand. Lad retten småsimre en times tid under låg. Grøntsagerne må gerne være let udkogte og kødet dejligt mørt. Smag gryderetten til med salt, peber og lidt citron- eller limesaft.