Luk

Resultater i opskrifter

{{model.result.recipesShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

{{model.result.contentShowingXOfYText}} Vis alle

Resultater i artikler

Rosastegt kalveculotte

Antal personer {{ numberOfPeopleSelected }}

ur 3 t sværhedsgrad Let

Ingredienser

Antal personer
4 {{numberOfPeopleSelected}}
  • {{number}}
  • Rosastegt kalveculotte
  • Rosastegt kalveculotte
  • {{ 800 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g kalveculotte
  • 800 g kalveculotte
  • salt og peber
  • salt og peber
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvin
  • 2 dl rødvin
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 1 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} pk krydderier og urter til steak og steg
  • 1 pk krydderier og urter til steak og steg
  • Lidt vand
  • Lidt vand
  • Råsyltet spidskål
  • Råsyltet spidskål
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} stk spidskål
  • 0.5 stk spidskål
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} økologisk citron
  • 1 økologisk citron
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk honning
  • 2 spsk honning
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk koldpresset rapsolie
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • {{ 3 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} appelsiner
  • 3 appelsiner
  • {{ 100 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} g ristede mandler
  • 100 g ristede mandler
  • frisk chili
  • frisk chili
  • salt og peber
  • salt og peber
  • Essens af sky
  • Essens af sky
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} skalotteløg
  • 1 skalotteløg
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} hvidløgsfed
  • 1 hvidløgsfed
  • sort peber
  • sort peber
  • grønne peberkorn
  • grønne peberkorn
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl fond
  • 2 dl fond
  • {{ 1 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvin
  • 1 dl rødvin
  • {{ 0.5 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} dl rødvinseddike
  • 0.5 dl rødvinseddike
  • timian
  • timian
  • saft fra stegen
  • saft fra stegen
  • {{ 2 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} spsk sennep
  • 2 spsk sennep
  • Kartofler med timian
  • Kartofler med timian
  • Lidt olie til stegning
  • Lidt olie til stegning
  • {{ 6 * numberOfPeopleRatio | numberFormat:2 }} store kartofler
  • 6 store kartofler
  • sennep
  • sennep
  • salt og peber
  • salt og peber
  • timian
  • timian

Tilberedning

Kalveculotte:
Kødet brunes af og vendes med de øvrige ingredienser på panden og sættes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25-30 minutter (den skal nok have mere hvis den er stor. Brug evt. et stegetermometer). Lad den lige stå lidt inden du skærer den ud på tværs af kødfibrene.

Råsyltet spidskål
Kålen skæres i tynde strimler og kommes i en skål. Skær appelsiner i fileter og kom i skålen med kål sammen de øvrige ingredienser, bland rundt og smag til.

Essens af sky
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Knus peberkornene. Rist løg, hvidløg og peber af og tilsæt væsken. Koges ind under høj varme. Tilsæt timian og saft fra stegen og kog ind. Smages til med peber og sennep og tilsæt evt. lidt fløde eller smør. Essensen skal smage meget kraftigt, da der kun skal meget lidt på tallerkenen.

Kartofler med timian
Panden varmes op med olie. Smør den ene side af kartoflerne med sennep og steg dem så ved rolig varme. Kartoflerne krydres med salt og peber samt timian. Husk at vende jævnligt. Det bliver til lækre kartofler på en lidt ny måde.