Her er en dejligt nem, men imponerende opskrift på gæstemad a la Claus Holm. Vores huskok har lavet en lækker og let opskrift til dig, som du kan serverer til næste middag. Velbekomme.
Tilberedning
Afpuds culotten for sener. Kødet brunes af på en pande med fedtsiden ned, til den er gylden. Vend stegen og brun den af i 1-2 minutter. Sæt den derefter i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25-30 minutter - den skal nok have mere hvis den er stor. Brug evt. et stegetermometer. Stegen skal have en kernetemperatur på 50 grader, så er den mediumstegt. Lad den stå i omkring 30 minutter inden du skærer den ud på tværs af kødfibrene.
Kålen skæres i tynde strimler og kommes i en skål. Skær appelsiner i fileter og kom i skålen med kål sammen de øvrige ingredienser, bland rundt og smag til.
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Knus peberkornene. Rist løg, hvidløg og peber af og tilsæt væsken. Koges ind under høj varme. Tilsæt timian og saft fra stegen og kog ind. Smages til med peber og sennep og tilsæt evt. lidt fløde eller smør. Essensen skal smage meget kraftigt, da der kun skal meget lidt på tallerkenen.
Panden varmes op med olie. Smør den ene side af kartoflerne med sennep og steg dem så ved rolig varme. Kartoflerne krydres med salt og peber samt timian. Husk at vende jævnligt. Det bliver til lækre kartofler på en lidt ny måde.
Afpuds culotten for sener. Kødet brunes af på en pande med fedtsiden ned, til den er gylden. Vend stegen og brun den af i 1-2 minutter. Sæt den derefter i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25-30 minutter - den skal nok have mere hvis den er stor. Brug evt. et stegetermometer. Stegen skal have en kernetemperatur på 50 grader, så er den mediumstegt. Lad den stå i omkring 30 minutter inden du skærer den ud på tværs af kødfibrene.
Kålen skæres i tynde strimler og kommes i en skål. Skær appelsiner i fileter og kom i skålen med kål sammen de øvrige ingredienser, bland rundt og smag til.
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Knus peberkornene. Rist løg, hvidløg og peber af og tilsæt væsken. Koges ind under høj varme. Tilsæt timian og saft fra stegen og kog ind. Smages til med peber og sennep og tilsæt evt. lidt fløde eller smør. Essensen skal smage meget kraftigt, da der kun skal meget lidt på tallerkenen.
Panden varmes op med olie. Smør den ene side af kartoflerne med sennep og steg dem så ved rolig varme. Kartoflerne krydres med salt og peber samt timian. Husk at vende jævnligt. Det bliver til lækre kartofler på en lidt ny måde.